Påsklovsaktivitet 2018

En på servern ganska intensiv vecka avslutades med en känsla av att vi alla gick miste om det vi egentligen hade försökt åstadkomma – på grund av kommunikationsmissar. Egentligen är det samma dilemma som vi haft tidigare – med olika önskemål om hur vi vill spela.

Grundfelet har vi konstaterat är att vi har haft fler spelare än familjen Golcher (som finansierar världen) som har haft OP på servern – dvs har haft möjligheten att använda olika kommandon för att hjälpa till när någon fastnat mm. Tyvärr har det även använts för att gå runt överlevnadsläget på ett sätt som bidragit till att vissa fått kämpa medan andra kunnat skaffa sig fördelar.

Det innebar att spelglädjen rann ut i sanden för 5+ spelare medan 2 hade kul och på egen hand tog död på draken. Att som ensam vuxen på servern försöka stoppa något som hände på 30 sekunder var lönlöst, också det en lärdom.

Vi skuldbelägger inte någon – alla gör vi så gott vi kan – och vi lär oss tillsammans 

Det vi lärt oss den här veckan är att vi behöver vara mer närvarande på servern, samt hitta ett sätt att på gemensamma tider öppna världen för spel tillsammans.

Vi har också lärt oss att vi behöver dra tillbaka OP från övriga spelare för att säkerställa att spelupplevelsen blir så som vi avsett – utan privilegier som kan missbrukas.

I den gamla världen var det en kompromiss skapad för att vi skulle kunna ha EN realm och kunna växla mellan Creative (fritt byggande) och Survival (överlevnad).

Även där var det en rätt dålig kompromiss, men det var vad vi fick ta till som lösning för att där och då slippa förlora de som hade spelat mest på realmen.

Alexander, William och jag har vridit och vänt på det här ett par dygn och tror att det bästa är att starta om från scratch, med realmen omställd till överlevnadsläge utan andra admins än oss. Noll fusk. Noll fördelar. Hundra procent samarbete i en gemensam bas där vi alla kämpar som ett lag för att klara av spelet och befolka vår bas med alla arter som finns att få tag på i Minecraft, samt med automatisering av odling, fungerande järnväg.

För det är samspelet som är intressant för oss som driver sajten och realmen. Det fungerar bra för de flesta av oss. Vi vill att det ska fungera för alla.

Den gamla världen delas ut som en zip-fil som kan hämtas ned här – högerklicka på länken och välj spara som: Kuben.zip (över 1 Gb).

Vi backar inte tillbaka till den. Istället kan de som vill spela i den antingen spela själva eller sätta upp egna realm-konton och där få möjligheten att spela som de önskar.

Den värld vi byggt upp under lovet är lagd i malpåse. All spelaraktivitet på den har dykt till noll efter drakäventyrets snöpliga slut.

En ny värld är skapad. Alla OPs som inte var från oss som driver realmen är bortplockade. Realmen är nedsläckt till kl 18:00 i afton.

Välkomna in till en ny värld i en realm med fokus på samarbete och gemensamma utmaningar.

Lämna en kommentar